sâmbătă, 25 martie 2017

Hartia igienica in arta - mestesug doar pentru cei cu indemanare.


Aveti ceva indemanare de sculptori si v-ar placea sa sculptati cu hartie igienica?

Sculptatul cu hartie igienica este un mestesug pe care, eu l-am descoperit de curand. De fapt, am descoperit-o pe Jonni Good care face arta cu sculpturi din hartie igienica.

Am urmarit-o si pentru ca mi s-a parut interesanta ideea, va spun si dumneavoastra despre mestesugul sculpturii cu “pasta Mache din hartie”.

Ce este de fapt pasta mache?

Este o pasta sculpurala usor de realizat si de utilizat. Multi artisti fac adevarate obiecte de arta din sculpturile lor folosind aceasta reteta de material.

Adevarate obiecte de arta din hartie igienica.


Ma gandesc la cei care fac hartia igienica ca nu s-au gandit niciodata si nu se asteptau ca niste maini de aur să transforme produsul lor în mari opere de artă.

Iata cartile care va poate ajuta sa deveniti adevarati sculptori de hartie igienica alaturi de Jonni Good.




Modelele din aceste carti vin ca un PDF, care poate fi descarcat instantaneu. Unele sunt modele plate, care sunt utilizate in interiorul unei armaturi facute cu carton și hartie mototolita sau folie, în timp ce altele sunt modele 3-D de hartie care creeaza formele pentru dumneavoastra.

Reteta pastei din hartie igienica – pasta sctructurala.


O sa vedeti ca ingredientele din care se face aceasta pasta sau lut sunt ieftine si le puteti gasi la magazinele alimentare si de constructii.

1.   Hartie igienica –  Jonni recomanda hartia in 2 straturi care este mai ieftina. Asta o gasiti la orice magazine alimentar sau supermarket. Un sul de hartie igienica umeda este cam 1 ¼ cesti.

2.   1 cană gips Sheetrock. Se gaseste online pe Amazon, iar la noi la DecCons. Eu acolo am gasit, poate dumneavoastra gasiti in alta parte.

3.   3/4 cană lipici Elmer (orice lipici PVA) este bun. Pe cel recomandat de ea il gasiti tot pe Amazon sau de la noi orice lipici PVA.

4.   ½ cana faina alba.

5.   2 linguri de ulei mineral sau ulei de in. Puteti folosi in loc de ulei mineral, ulei pentru copii pentru ca se gaseste mai usor. Daca nu aveti, se poate si fara.


Cum se face pasta structurala mache


In primul rand aveti nevoie de un castron mare, un mixer electric, o cesca si o lingura pentru masurare.

Pasii de urmat pentru a face pasta sunt:

 1. Umpleti vasul cu apa calda. Rupeti hartia igienica de pe sul si introduceti-o in vasul cu apa. Amestecati  bine astfel incat toata hartia sa se umezeasca.

2.   Scoateti hartia din apa si o stoarceti usor, aruncati apa din vas si puneti din nou in el hartia umeda.

3.   Rupeti acest bulgaras de hartie in bucati mai mici sa fie mai usor de mixat.

4.   Peste aceasta adaugati si celelalte ingrediente si amestecati-le cu mixerul aprox. 3 minute pana se face ca o pasta.

Daca nu folositi pasta imediat, puteti s-o folositi cava mai tarziu daca o pastrati intr-un vas acoperit astfel incat sa nu se usuce.

Cel mai bine vedeti chiar de la Jonni Good cum se face acesta pasta mai jos:



Cum se face pasta mache - prima varianta
UPdate - Cum se face pasta mache

Daca aveti intrebari legate de folosirea tiparelor ei din carti sau alte intrebari legate de efectuarea sculpturilor din hartie igienica o puteti contacta pe site-ul ei. 

Ea este cea mai in masura sa va raspunda la toate intrebarile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *