vineri, 3 februarie 2017

Tuburi de carton folosite pentru depozitare


Tuburile de carton de la folia strecht, de la folia de aluminiu, de la prosopul de bucatarie si chiar de la hartia igienica le puteti recicla ca sa obtineti spatii de depozitare pentru alte obiecte, materiale sau ambalaje rapide pentru cadouri.

Pe langa faptul ca din tuburile de carton reciclate se pot face decoratiuni superbe sau mobilier util, va voi da in continuare cateva idei de utilizare a tuburilor de carton ca spatii de depozitare.


Depozitarea si pastrarea andrelelor.

Lucrati cu andrele si aveti probleme de depozitare si pastrare?

Ca sa scapati de aceasta problema, luati un tub de carton de la folia stretch sau de la folia de aluminiu si acoperiti un capat cu banda adeziva. Celalalt capat se ingusteaza si se strange cu banda adeziva. Andrelele se introduc in tub pe la partea acoperita cu banda.  Aceasta le va tine adunate si rezolvati problema depozitarii si pastrari lor in conditii execelente.


Stocarea resturilor de material textil.

Aveti resturi de material textil pe care vreti sa le mai pastrati? 

Rulati aceste resturi de material si introduceti-le intr-un tub de carton. Ca sa nu uitati ce aveti in tub, luati o bucata mica de material si lipiti-o pe partea exterioara a tubului.


Evitarea sifonarii tasaturilor de in.

Dupa spalare, infasurati fetele de masa si servete pe tuburi de carton. Mai intai, infasurati tuburile cu folie de plastic dupa care infasurati fetele de masa si servetele. Pentru fetele de masa folositi tuburi lungi, iar pentru servete puteti folosi tuburile de prosoape de bucatarie.


Pastrarea ordonata a beculetelor de Craciun.

Nu-i asa ca aveti probleme cu beculetele de Craciun cand trebuie sa le instalati in brad?

Pentru a simplifica totul, infasurati beculetele in jurul unui tub de carton si legati-le cu banda adeziva.  Altfel, puteti pune cablurile mici cu beculete sau ghirlandele in interiorul tubului, dupa care sigilati capetele tubului cu banda adeziva.


Protejarea neoanelor.

Ati spart vreun neon inainte de a-l folosi? 

Probabil, vi s-a intamplat. Iata ce puteti face sa nu se mai intample.
Luati un tub de carton lung, sigilati-l la un capat cu banda adeziva, dupa care introduceti neonul.


Pastrarea obiectelor de arta ale copiilor.

Copiii dumneavoastra picteaza, fac desene speciale  pentru dumneavoastra si vreti sa le pastrati? Nu va place ca operele de arta ale copiilor sa stea imprastiate prin casa si sa se deterioreze, nu? 

Atunci rulati aceste opera de arta si bagati-le intr-un tub de carton de prosoape de bucatarie.  Atasati o eticheta cu numele copilului si data. Tuburile de carton vor fi depozitate mai usor, iar operele tinerilor artisti vor fi pastrate in siguranta.


Ambalarea unor mici cadouri.

Pentru a confectiona mici cadouri folositi tuburile de carton de la hartia igienica. 

Pentru realizarea micilor cadouri, legati o sfoara de 20cm in jurul unui cadou, de exemplu dulciuri, o figurina, un balon. Dupa ce ati legat cadoul trebuie sa mai ramana cam 15 cm de sfoara. Dupa aceea, introduceti cadoul in tubul de carton astfel incat sfoara sa iasa pe la un capat. Acoperiti cu hartie creponata sau o bucata de material  si rasuciti-l la capete. Cand se trage de sfoara, cadoul va iesi la iveala.


Iata un exemplu de ambalaj rapid dintr-un tub de carton pentru un cadou:



Este vorba de un ambalaj rapid pentru o esarfa oferita cadou.

Vedeti materialele in stanga sus pe care le folositi la ambalaj si cadoul in dreapta sus. De precizat ca: trandafirul se poate inlocui cu o brosa, cu orice decoratiune sau pur si simplu poate lipsi.

Dupa aceea in stanga jos esarfa rulata se introduce in tub, dupa care tubul este infasurat in hartie creponata. Legati pachetul cu o panglicuta sau asa cum este in fotografie.

Un alt exemplu de utilizare a tuburilor de carton:

- bratari.





Sunt bratari realizate pe suport din tub de carton decorat cu hartie de filtru reciclata.

In afara de cele aratate mai sus, am vazut niste lucruri superbe facute de alti oameni cu imaginatie bogata, ca de exemplu:

Un suport de sticle: 

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *