luni, 4 decembrie 2017

Handmade online - afacerea ta mama



Tinerele mame, schimba stereotipurile. Ele  au incetat sa se ocupe numai de cresterea copiilor si menaj. Multe vor sa fie cat mai active, sa arate bine, iar altele au gasit ca prin handmade isi pot indepli visul de a-si transforma propriul hobby in afacere, dar nu orice afacere ci una online.






La multe dintre ele, viata poate lua o intorsatura. Afacerea pe care o construiesc acum sa devina modul lor de viata pe viitor. Dorinta de a fi mai aproape de copiii lor,  mai aproape de famile, le fac sa-si gasesca alt drum in viata.

Nu inseamna ca, daca esti o mama tanara in concediul de maternitate, trebuie sa stai sa speli numai biberoane si scutece. Poate la primul copil, asa gandesti. Ai impresia ca daca faci si altceva iti abandonezi copilul. Nu, nu este asa, esti doar o mama iubitoare si grijulie. Mai mult, asta nu inseamna ca ii abandonezi, inseamna ca te preocupa viitorul tau si al copiilor tai. 

Gandeste-te ca poate ceea ce incepi acum, te va aduce mai aproape de ei, te vei bucura de copilaria lor si nu vei mai fi nevoita sa apelezi la bunici, sau, in cel mai rau caz, la o bona.




Deci, daca ai un hobby - cum ar fi sa faci handmade si vrei sa scapi de rutina, transforma acest hobby in ceea ce te mentine activa si vei obtine libertatea de a decide singura!

Ce poti face?


Iata 7 intrebari la care poti sa-ti raspunzi inainte de a incepe:

  1. Care este pasiunea ta?





Pasiunea ta reala, nu ceva ce ai crezut la un moment dat ca te-ar fi interesat, dar acum, nu mai esti sigura.

Te-ar interesa o afacere handmade online? Este interesanta, dar este o munca grea, care s-ar putea sa te si izoleze putin. Trebuie sa ai determinare, rezistenta si multa pasiune. Daca esti pasionata sa faci handmade ( tricotezi, impletesti, pictezi, faci bijuterii, decoratiuni), gandeste-te ca este momentul sa treci la afacerea ta handmade online.

Deci, gandeste-te:

-      ce te invioreaza?
-      ce te revigoreaza?
-      ce te motiveaza asa de tare incat sa uiti de oboseala, de critica?

Ceea ce hotarasti sa faci, trebuie sa reflecte pasiune!

2. Cu ce te deosebesti de altii?


Daca ai gasit ce te pasioneaza si deja sunt altii care au inceputut deja, ce faci renunti?

Nu, nu face asta, pentru ca fiecare are o poveste de spus, niste cunostinte pe care le poti impartasi cu altii. Tu esti unica, ai o poveste de spus, ai cunostinte, imaginatie si deci si produsele tale handmade vor fi unice pentru ca sunt facute de tine.

Deci, gandeste-te care este povestea ta?

3. Vrei sa construesti o afacere sau iti urmaresti propriul hobby?

Dupa ce ai raspuns la primele 2 intrebari, la cea de-a treia, raspunzi in functie de ceea ce iti doresti cu adevarat. Poti incepe sa-ti urmaresti un hobby, care daca iti doresti se poate transforma in afacere. Asta depinde de obiectivele tale.

Asa am inceput eu. Am urmat aceasta pasiune a impletiturilor, dar obiectivul meu este sa transform aceasta pasiune intr-o afacere la care sa lucrez si la pensie, pentru ca mult nu mai am si sper sa reusesc.

4. Eu sunt pregatita sa risc, tu esti?


Ai stabilit ca ai pasiune, o voce unica si cunostinte, dar intreaba-te daca esti gata sa iti asumi riscuri?

Intr-o afacere ca a mea, riscul de bani nu prea a existat, dar la tine depinde ce vrei sa faci, ce produse ai vrea sa lansezi? S-ar putea sa pierzi la inceput si ceva bani, pana te faci cunoscut, pana incepi sa faci si profit. Dar, eu cred ca trebuie sa acceptam ca la inceput se fac si greseli. Important este sa invatam din aceste greseli, sa nu ne pierdem increderea si sa mergem mai departe.

Iti asumi riscul sa fi criticata, uneori sa te izolezi de persoanele dragi pentru ca trebuie sa-ti construiesti afacerea?

Daca nu esti gata sa risti, citeste povestea celor doua seminte, apoi intreaba-te din nou: sunt gata sa risc?

5. Cat de mult timp si energie poti investi?


Acum esti mama, ai ceva timp si energie la dispozitie, dar sa-ti construiesti o afacere online, nu este deloc usor. Construirea unei afaceri online se poate intinde pe cativa ani. Deci, esti dispusa sa petreci mai mult timp invatand sa-ti construiesti propria afacere online?

O afacere online se poate face la domiciliu, deci, te poate aduce aproape de copiii tai, de familia ta. Este visul oricarui om, sa lucreze de acasa, sa scape de program si sefi. 

Dar, trebuie sa te intrebi cat de mult timp ai vrea sa investesi in asta.

-      Ai o familie? Poti avea grija de famile si sa lucrezi de acasa la afacerea ta?

-      Ai un loc de munca cu program normal? Esti dispusa sa te intorci cu o ora mai devreme de la serviciu sa lucrezi sau in pauza de masa poti lucra la afacerea ta? Cat esti de dispusa sa renunti la serviciul tau actual care iti aduce un venit sigur, pentru ceva care nu-ti va asigura un venit imediat?

Deci, fi realista cu raspunsul la acesta intrebare. Daca nu esti dispusa sa investesi timp si energie, va fi greu sa-ti susti pasiunea si placerea de a avea o afacere online.

Gadeste-te ca la o afacere handmade online, pe langa continut, intretinere site, trebuie sa lucrezi si la produsele tale. Fara produsele handmade, practic nu ai o afacere handmade online.

 6. Pe ce suport te bazezi?


Sa sti ca multi prieteni, membrii ai familiei nu o sa intelega ideea de a castiga bani dintr-o afacere online. Este o reactie destul de comuna in randul mambrilor unei familii. Sa sti ca eu am noroc pentru ca sotul ma sprijina, copilul este deja adult, se sustine singur, deci, am tot suportul lor. Este destul de greu la inceput, pentru ca banii vin greu intr-o astfel de afacere. Oamenii trebuie sa castige incredere in tine si in produsele tale.

Crezi ca poti discuta cu membrii familiei tale sa te sustina in ceea ce vrei sa faci?

Cantareste mult si fi sincera in raspunsul acestei intrebari!

7. Ai incredere in tine?


Sunt multe momente in care simti ca iti pierzi energia.

De exemplu, cineva iti critica continutul site-lui, un anumit produs sau produsele nu se vand cum ti-ai dori. Acestea sunt momente cand simti ca energia ta paleste.

In astfel de momente, te opresti, analizezi si hotarasti ce faci mai departe. Ai incredere, ambitie ca poti merge mai departe?

Daca da, reconstruieste ceea ce te nemultumeste si mergi mai departe.

Sigur, daca exista incredere ca poti merge mai departe, atunci afacerea ta in care ai investit timp, pasiune si energie va avea succesul dorit.






Daca ai raspunsurile la intrebarile de mai sus, inseamna ca esti gata sa incepi afacerea ta online.

Gandeste-te, acum este momentul sa-ti urmezi visul, nu mai pierde timp!

Afacerea ta online te asteapta. Porneste cu toate motoarele, daca nu vrei sa auzi intr-o zi copilul spunandu-ti: Mami, imi este dor de tine!




Articole pe aceeasi tema:







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *