vineri, 3 aprilie 2020

Cosuri impletite pentru cumparaturi




De la inceput vreau sa va spun ca aici nu este vorba de cosurile de cumparaturi pe care le poti cumpara de la e-mag sau ikea, este vorba despre cosuri pentru cumparaturi pe care le poti impleti singur acasa.

Cosul impletit din rachita a fost unul dintre cele mai mari tendințe de accesorii obligatorii ale sezonului de vara, el emană stilul franțuzesc și face trimitere la anii '70. Indiferent ca mergeau la plimbare sau la piata, doamnele aveau cate un cos in mana pentru cumparaturi sau pur si simplu ca accesoriu.

Cosurile impletite sunt si acum complet boeme, dar și practice. Modele diferite, impletite din rafie, din răchită sau alte materiale sunt folosite si de designeri de lux in industria modei ca accesoriu.

Aici nu am sa vorbesc despre cosurile din rafie sau din rachita ci de cosurile impletite din bete din hartie.
Aceste cosuri impletite din bete de hartie pot fi folosite ca:
        Cosuri pentru cumparaturi – sunt acele cosuri de dimensiuni mai mari, cu forme dreptunghiulare, ovale, patrate cu un design simplu.
        Sigur spuneti ca nu rezista pentru cumparaturile de la piata.
Sigur ca va rezista, deoarece imaginati-va ca aceste bete de hartie realizate chiar de voi, din straifuri de hartie cu o latime intre 8-12cm devin ca mici busteni din celuloza in momentul cand hartia se infasora pe o andrea.
Aceste cosuri pentru cumparaturi de dimensiuni mai mari pot deveni si accesorii utile si pentru plaja. Avem nevoie pentru plaja de un cos pentru prosoape, papuci si alte obiecte.
Un cos mare de cumparaturi caruia ii puteti adauga o dantela pe margine, o esarfa (sau un ciucure) multicolora legata de maner, devine un cos vesel, elegant si util pentru plaja.
Dar stiti ce aduc eu aici, foarte important?

Este faptul ca un astfel de cos il puteti face singure acasa din hartia de ziar, reviste sau altfel de hartie tip hartie de ziar.
Urmarind tutorialele mele pe care le gasiti aici in rubrica “Cum facem”,
puteti face aceste cosuri mari pentru cumparaturi. Eu in aceste tutoriale dau cateva idei, dumneavoastra le puteti imbunatati sau transforma dupa cum doriti.
Cateva modele de cosuri de cumparaturi puteti vedea aici, acum:
Primul model are toarte din textila si se poate purta pe umar, dar si in mana. 

Are o impletitura simpla cu un singur model inspirat din modelele artizanale.

Cu dimensiunile: lungime 28cm, latime 12cm si inaltime 24cm poate fi purtat la cumparaturi dar si la plaja.

Sper sa va placa!




Al doilea model, mai mare, are toarte de mana impletite.  


Dimensiunile:Lungime 34 cm
Grosime =10cm
Inaltime 27cm
Mergem mai departe cu imaginatia si redimensionam cosul pentru cumparaturi intr-un cos mic și practic pe care il putem folosim zilnic la serviciu sau la plimbare. Luam cu noi mini cosul de cumparaturi la serviciu pentru pachetelul cu mancare, umbrela, ochelari, o carte sau mai stiu eu ce ia fiecare cu ea.







Oricine este capabil să ia niște bețe si să le țese împreună într-un articol frumos și functional, dar este si extrem de satisfăcător la finalizare. Satisfacția nu se oprește nici acolo, ci, probabil acolo cand folosesti aceste cosuri lucrate manual.

Cum se fac cosurile pentru cumparaturi impletite din hartie.

Pasii pe care ii parcurgem ca sa facem un cos impletit din hartie sunt:

1. Hartia de ziar se taie in straifuri late de 8-10cm

2. Din aceste straifuri se fac tuburile ca aici.

3. Tuburile din hartie se vopsesc in culoarea dorita ca aici.

4. Dupa ce tuburile din hartie se usuca se trece la o operatie de maleabilitate a acestora care consta in introducere tuburilor intr-o solutie obtinuta din: o parte apa si una de lac incolor.

4.  Se face impletitura propriu zisa in diferite modele.


5.  Dupa finalizarea impletiturii si a lucrului propriu zis, se mai poate da un strat de lac, dar nu este obligatoriu aceasta operatie, depinde cum il vreti.


Un comentariu:

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *